Kuidas valida endale sobivat joogatundi?

Jooga stiile ja tunde on väga palju erinevaid. Kuidas nende vahel orienteeruda ja leida endale sobivaim?

Tutvustame ernevaid Aurora Yoga Studios pakutavaid ja maailmas laialt levinud joogastiile. Räägime lähemalt kellele erinevad joogatunnid on suunatud on ja mida on hea teada enne tundi tulemist.

 

Yin jooga - Aurora Yoga Studio

Yin jooga

👉 Kellele tund mõeldud on?
See rahulik ja aeglane joogastiil on kõigile jõukohane. Algajad on teretulnud. Sobib ka beebiootel emadele, eakatele ja neile, kellele ei meeldi trenni teha

👉 Mida on hea teada enne tundi tulemist?
Tegemist on äärmiselt rahuliku venitustele keskenduva tunniga, kus enamikesse asenditesse vajutakse mitmeks minutiks täiesti lõdvestunult. Kohapeal on küll olemas pleedid, kuid mõnusaks olemiseks võid sellesse tundi tulles panna selga pikad riided või võtta kaasa dressipluusi ja sokid.

 

Vinyasa jooga, Aurora Yoga Studio

Vinyasa jooga

👉 Kellele?
Kõigile huvilistele, kes soovivad osaleda joogatunnis, mis arendab jõudu painduvust ja enda kehatunnetust. Algajad teretulnud.

👉 Mida on hea teada enne tundi tulemist?
Tegemist on füüsiliselt aktiivse joogatunniga. Juhendaja pakub asenditele lihtsamaid ja keerukamaid variante. Vastavalt oma enesetundele vali julgelt kergem variant olenemata sellest, mida naaber kõrval teeb.
Vastavalt vajadusele võta julgelt tunni jooksul puhkepause või lonks vett ka siis, kui juhendaja liigub harjutustega edasi.

 

Hatha jooga, Aurora Yoga Studio

Hatha jooga

👉 Kellele?
Tund sobib kõigile ja ei vaja eelnevat kogemust. Kõiki joogapoose võimalik kohandada spetsiaalselt inimese individuaalsele tasemele ja kehalisele ja meelelisele valmisolekule.

👉 Mida on hea teada enne tundi tulemist?
Võrreldes dünaamilisemate ja voolavamate vinyasa stiilidega on hatha rahulikuma tempoga, pooside hoidmised on mõnevõrra pikemad, mis annab võimaluse poosidel töötada sügaval teraapilisel ja tervendaval tasandil.

 

Akrojooga, Aurora Yoga Studio
Akrojooga

👉 Kellele on akrojooga tund mõeldud?
Neile, kel huvi kompida oma piire, teha trenni mänguliselt, lõbusa meeleolu saatel ja koostöös teiste inimestega. Osalemiseks ei ole tarvis eelnevaid oskuseid ega kogemusi. Tervitame nii päris algajaid, kui ka kogemustega akrojoogisid.

👉 Mida on hea teada enne tundi tulemist?
Tegemist on lõbusa ja seltskondliku tunniga, kus harjtusi tehakse koostöös teiste osalejatega. Juhendajad pakuvad tunnis tehtavatele harjutustele ja liikumistele nii algtasemele, kui ka edasijõudnutele suunatud variatsioone. Soovi korral võid ka kõik pakutavad variandid järele proovida, kuid kindlasti pole põhjust kurvastamiseks, kui esimestel kordadel kõik keerukamad variatsioonid välja ei tule.

 

Pere akrojooga, Aurora Yoga Studio

Lapse ja vanema akrojooga

👉 Kellele?
5-10 aastastele lastele koos vähemalt ühe vanemaga aga võib liituda ka üheskoos terve perega. Osalemiseks pole tarvis eelnevaid oskuseid ega teadmisi.

👉 Mida on hea teada enne tundi tulemist?
Tegemist on lõbusa tunniga, mis on täis lusti ja mängulisust. Tunnis mängitakse lõbusaid ja seltskondlike mänge ning tehakse akrojooga harjutusi, kus enamasti lapsed lendavad ja vanemad lennutavad. Tund lõpeb juhendatud meelerännakuga. Eesmärgiks on kasvatada pereliimete vahelist sidet, usaldust ja nautida koosveedetud kvaliteetaega. Osalema oled teretulnud iga igasuguse eelneva kogemuse ja oskusteta.

 

Jooga ja akrojooga eratunnid Aurora Yoga Studios

Jooga ja akrojooga eratunnid

👉 Kellele?

Absoluutselt kõigile, kes soovivad personaalselt lähenemist või on soov osaleda joogatundides tunniplaanivälistel aegadel.

Individuaalne eratund on võimalus endale sobivas tempos lihvida või õppida keerukamaid jooga asendeid nagu näiteks peapealseis, erinevad joogaasendid kätel või õppida juhendajaga üks ühele põhjalikumalt akrojooga liikumisi.

Eratund kahele partnerjooga ja akrojoogaga on võimalus koos oma kaaslasega just Teile kohandatud tempos ja raskusastmes teha üheskoos lõbusalt trenni ja veeta kvaliteetaega. Seda eratundi valitakse tihti ka kallimale kingituseks.

Eratund grupile pakub võimalust sisustada mõne meie poolt pakutava joogastiiliga sünnipäev, firma suvepäevad või mõni muu eriüritus.

👉 Mida on hea eelnevalt teada?

Eratunni puhul valmistavad juhendajad tunni ette vastavalt osalejate tasemale, soovidele ja eripäradele.

 

Tunniplaani leiad SIIT
Eratundidest lähemalt SIIT