Nädala joogapoos - Virasana ehk Kangelase asend ehk Sadula asend

Nädala joogapoos on Kangelase asend ehk Virasana, mis on yin joogas tuntud kui Sadula poos. See on on mõnus venitus peale jalutuskäiku või jooksuringi aga mõjub ka pingeid vabastavalt peale pikka istumist või muus sundasendis töötamist. Joogapoos venitab reie pealseid, hüppeliigeseid, vaagnavöödet ja olenevalt variatsioonist võib avaldada mõju ka alaseljale ja tervele rindkerele. Sadula asendil on mitmeid erinevaid variatsioone erinevate keha iseärasuste jaoks.
.
Joogapoos Virasana ehk Kangelase asend ehk Sadula poos
.
Kuidas teha?

1. Põlvitades matil/tekil istu kandade vahele maha või joogaploki (aga sobib ka diivanipadi) peale. Juhul, kui tunned selles variatsioonis hüppeliigestes või reie peal venitust, siis jää siia püsima. Juhul, kui tunned, et niiviisi kusagil valu, siis siruta üks jalg ehk soorita asendit kordamööda mõlema kehapoolega.
2. Aseta käelabad selja taha maha ning toeta nendesse kogu keha raskus. Juhul, kui see sulle sobib, siis lase peal kuklasse vajuda ja ava ka kurgualust piirkonda. Vajadusel jää siia püsima.
3. Langeta küünarvarred matile/diivanipadjale või kahe raamatukuhja peale. Vastavalt oma keha tunnetusele jää vajadusel siia püsima.
4. Lama selili matile. Soovi korral jää siia.
5. Need, kel keha lubab minna veel sügavamale võivad tuua ühe põlve kõhu peale ja hoides kätega põlveõndlast või ümber põlve kinni (nagu fotol).
6. Püsi asendis seni kuni tunned, et keha lubab ja vajab või nii nagu teeme yin jooga tundides ehk 2-5 minutit (korda sama asendit mõlema kehapoolega, kui tegid sellist asendi variatsiooni, kus jalad olid erinevalt asetatud).
.
Seda asendit kohtab hatha, vinyasa, yin ning isegi partnerjooga ja akrojooga tundides.
.
Tunniplaani leiad SIIT