Minu tervenemise lugu

Paar aastat tagasi juhtus minuga (Triinuga) üks selline lugu, et ilmselt kui see poleks minuga juhtunud, siis oleks mul seda üsna raske uskuda.

Näiliselt justkui tühja koha pealt hakkasid mul ühel päeval põlved valutama. Valu kasvas umbes nädala ajaga nii suureks, et isegi trepist üles-alla oli valus käia. Olin 30 aastane, sportlik ja tervlislike eluviisidega naine, kes pidi trepist kõndimiseks hoidma käsipuust kinni ja astuma igale astmele aeglaselt ja kõigepealt kaks jalga korraga peale. Kortermaja teisele korrusele jõudmiseks kulus mitu pikka minutit.
Varasemalt polnud ma midagi sellist kogenud ning valu ei olnud tekkinud ka ühegi vigastuse tagajärjel.
See ehmatas mind väga ning lasin koheselt teha kõik vereanalüüsid ning panin aja füsioterapeudi juurde. Analüüside vastused pidid saabuma paari päeva pärast ja füsioterapeudi aja sain järgmiseks nädalaks. 
Kuigi tundsin põlvedes tohutut valu, siis sellest suurem oli tol hetkel hirmu tunne selle ees, et kuidas ma küll majanduslikult toime tulen.
Võtsin iseseisvalt ette põhajliku koputussessiooni oma hirmude ja ärevuse vabastamiseks. Mäletan, et hiljem samal päeval, kui läksin ühele varem kokkulepitud kohtumisele, siis liikusin oma teise korruse korteri trepist alla aegluubis ja läbi valu (kõige valulikum oligi just treppidel liiklemine).
Järgmine hetk, kui mul tuli meelde põlvede peale mõelda siis olin juba õhtul koju jõudnud (trepist üleval ja toas). Põlvevalu oli kadunud! See ei tulnud mulle varem isegi meelde. Sel hetkel taipasin, et minu sees olnud hirmutunne oli ka põlvevaluga otseselt seotud. Vabastases hirmu kadus iseenesest ka põlvevalu.
Enda rahustuseks käisin nädala pärast ka füsioteeapeudi vastuvõtul ära, kus selgus, et olen täiesti terve (selleks hetkeks polnud mul ka ühtegi vaevust). 

Selle peale ei olegi ju muud teha, kui edasi koputada ja soovitada seda ka kõikidele teistele :)

Olen koputusteraapiat ehk EFT tehnikat kasutanud ja õppinud mitme aasta vältel. Seda lihtsalt ja võimsat tehnikat kasutan peaaegu igapäevaselt erinevate pingete, füüsiliste vaevuste, uskumuste ja negatiivsete tunnete vabastamiseks. Ikka ja jälle paneb mind imestama, mida kõike on võimalik koputamisega vabastada.

EFT-d ehk koputusteraapiat praktiseerime, lisaks teistele tehnikatele, ka iganädalases meelerahu online tunnis. Iga kord tegelema erineva teemaga (näiteks ärevus, hirm, ebakindlus, alaväärsustunne, jne). Tunniplaani leiad SIIT.

Koputusteraapia kuulub ka veebipõhise online kursuse Teekond iseendani ehk jooga algkursus programmi. Kursuse leiad SIIT.